G. A. Hagemanns Kollegium

Køkken

Madordning

Vores kollegium har en obligatorisk madordning, som omfatter morgen- middag- og aftensmad. Alle hverdage sørger vores skønne køkkenpersonale, Anne og Mathias, for at lave frokost og aftensmad til os, og ud fra et vagtsystem skiftes alumnerne til at give en hånd med. Derudover er der altid fyldt i køleskabene, så man kan smøre sig en madpakke.

Til weekenden, hvor Anne og Mathias har fri, er der købt ind til, at vi selv kan gå i køkkenet, og hvis man har et ønske om at lave noget bestemt, snakker man bare med Mathias om at få bestilt varer hjem til det.

 

Morgen

Morgenmaden omfatter alle de sædvanlige morgenmadsprodukter (yoghurt, mælk, brød, cornflakes, havregryn og rosiner), og fra klokken 6:30 bliver der lavet friskbrygget kaffe og the af den alumne, der har skrevet sig på morgenvagten.

 

Frokost

Frokosten serveres i spisesalen hver hverdag fra kl. 11.45-12.45. Der er altid mindst tre forskellige grove salater med gulerødder, rødbeder, kål, kikærter, bønner, bær mv., pålæg af forskellig art og en varm ret til dem. Generelt er frokosten designet til at kunne tages med ud af huset så de alumner, der  er væk hele dagen har rig mulighed for at smøre en madpakke med køleskabets indhold og rester fra gårsdagen.

 

Aftensmad

Vores kære madmor og far går meget op i, at vi får god og varieret kost, så de laver alt fra steg og wok til fisk, vegetarretter og koldbuffet. Vi spiser hhv. kød og fisk en hverdag om ugen, og vegetarisk de tre resterende. Somme tider er der sågar også dessert! Aftensmaden serveres kl. 18, og hvis man ved, at man kommer senere hjem, kan man bede aftenvagten stille en tallerken til side.

 

Hvor mange vagter skal man tage?

For at det hele kan løbe rundt, skal vi selvfølgelig bidrage. Hvis man tager tre køkkenkrydser om måneden, hvilket svarer til omkring fire timers køkkenarbejde, behøver man ikke gøre mere. Man skriver sig selv på, hvilke vagter man foretrækker alt efter om morgen, middag eller aften passer en bedst.